وبسايت چيست؟ پاسخي به تازهواردهاي دنياي اينترنت
وبلاگ شروع به كار و كسب درآمد
هر كسي كه تا الان با اينترنت سر و كار داشته احتمالا اسم سايت را شنيده يا حتي http://bia-mooz.ir/ وارد يكي از آنها شده است. با اين وجود خيلي از افراد هستند كه معناي سايت را نميدانند. به همين دليل از خودشان ميپرسند وب سايت چيست؟ وبسايت چيز عجيبي نيست و در يك جمله هم ميتوانيم بگوييم سايت چيست.
سايت يا وب سايت به يك يا چند صفحۀ مرتبط با هم كه حاوي محتواهاي متني، تصويري و ويدئويي هستند گفته ميشود. اين صفحات معمولاً روي يك هاست و با دامنه يكسان بارگذاري ميشوند.
همين صفحهاي كه شما الان داريد آن را ميخوانيد يكي از صفحات سايت Portal.ir است. در كل هر بار كه شما كلمه يا عبارتي را در اينترنت جستجو ميكنيد و روي نتايج نمايش داده كليك ميكنيد وارد يك سايت شدهايد.
انواع سايتها كدامند؟
حالا كه فهميديم وب سايت چيست، بهتر است بيشتر در مورد كاربردها و انواع سايتها توضيح دهيم. سايتها براي اهداف مختلفي ساخته ميشوند و هر كدام مخاطبان خاص خودشان را دارند. براي مثال سايت سازمان سنجش به نشاني sanjesh.org مرجع اطلاعرساني آزمونهاي استخدامي و تحصيلي است و سايت ديگري مانند www.abbasmaroufi.de يك وبسايت شخصي با يادداشتهاي گاه و بي گاه نويسنده است و مقاصد تجاري ندارد. با اين حساب سايتها ميتوانند موضوعات مختلفي داشته باشند، از جمله اين موضوعات ميشود به سايتهاي خبري، پزشكي، آموزشي، شخصي، فروشگاههاي اينترنتي و شبكههاي اجتماعي مثل فيسبوك اشاره كرد.
وبسايت چيست؟
چه كساني ميتوانند سايت داشته باشند؟
هر فردي كه روي كرۀ زمين زنده است و نفس ميكشد ميتواند براي مقاصد تجاري يا حتي براي يادداشتهاي شخصي خودش يك سايت داشته باشد. سايتها كاربردهاي مختلفي دارند. به همين دليل هر كسي با توجه به حوزه فعاليتش ميتواند يك سايت اينترنتي راهاندازي كند.
مثلا يك شركت، توليدي، كارخانه، مركز درماني و هر جاي ديگري با داشتن يك سايت اينترنتي ميتواند خودش را به كاربران فضاي مجازي معرفي كند. افراد مختلف يك سايت براي معرفي خودشان درست ميكنند تا راحتتر بتوانند پروژه بگيرند يا كاري را پيدا كنند. يك مغازهدار محصولاتش را در سايت قرار ميدهد تا مشتريان بيشتر آنها را ببينند. بعضيها هم معلومات و دانستههاي خودشان را در سايت به ديگران آموزش ميدهند. به همين دليل است كه افراد مختلف به دنبال ساخت سايت هستند و هيچ محدوديتي هم براي اين كار وجود ندارد. هر كسي با هر هدفي كه دارد ميتواند يك سايت اينترنتي بسازد.
اما خواهش ميكنم به يك نكته توجه كنيد. همۀ ما در قبال محتوايي كه توليد ميكنيم و چيزهايي كه به اين جهان زيباي پهناور اضافه ميكنيم مسئوليم. پس سعي كنيم قبل از ساختن سايت، هدفمان را مشخص كنيم و ببينيم كه به چه چيزي ميخواهيم برسيم. در مقالۀ «چرا توليد محتوا در وبسايت اهميت دارد؟» با اهميت محتواي سايت و كارايي آن آشنا شويد.
مزاياي داشتن سايت براي كسب و كارها چيست؟
دلايل مختلفي وجود دارد كه نشان ميدهد هر كسب و كاري براي ادمۀ حيات به يك سايت نياز دارد. يكي از اين دلايل اين است دنياي تكنولوژي با سرعت 300 كيلومتر در ساعت در حال نفوذ به زندگي مردم و جهان دارد به سمت اينترنتي شدن پيش ميرود. همانطور كه ميدانيد علاقه و اعتماد مردم به خريدها و انجام كارها از طريق اينترنت روز به روز در حال بيشتر شدن است، پس چرا شما از اين غافله عقب بمانيد و كسب و كارتان را وارد دنياي مجازي نكنيد؟
براي آنكه با تمام مزايا و اهميت داشتن سايت آشنا شويد 1 راه داريد: مقالۀ «11 + 1 دليل آنكه شما به يك وب سايت نياز داريد!» را حتماً بخوانيد.
چطور ميتوانم يك سايت بسازم؟
فرض را بر اين ميگذاريم كه شما از اهميت داشتن سايت كاملاً آگاه شدهايد و ميخواهيد يك سايت بسازيد. براي سايت ساختن راه و روشهاي مختلفي وجود دارد كه هر كدام هزينه خاص خودشان دارند. در اين بخش دو پيشنهاد براي شما دارم:
براي آشنايي با روشهاي مختلف طراحي سايت مقالۀ «مراحل ساخت و راهاندازي سايت به 3 روش مختلف» را بخوانيد.
براي كسب اطلاعات در مورد هزينههاي طراحي سايت «بالاخره هزينه راهاندازي فروشگاه اينترنتي چقدر است؟» را بخوانيد.
چطور وبسايت بسازيم؟
سوال داريد؟
اين مقاله يك سري توضيح كلي بود، راجع به اينكه سايت چيست و به چه دردي ميخورد. حال اگر جواب سوالتان را نگرفتهايد آن را در بخش نظرات مطرح كنيد تا بيشتر راهنماييتان كنيم. در ضمن توصيه ميكنيم بخشهاي مختلف وبلاگ پرتال را هم مطالعه كنيد تا بيشتر با نكات راه اندازي سايت و فروشگاه اينترنتي آشنا شويد.